keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

iPadkö se on?

Sähkökirjoista ja niiden lukulaitteista on kohkattu pari viime vuotta niin paljon, että niiden aika lienee lopulta käsillä. Käärmettä pyssyyn, kuten tiedätte.
Kyse ei ole ylivertaisesta tekniikasta, sillä näytön sähköistä paperia lukuun ottamatta Kindlen kaltaisissa lukulaitteissa ei ole mitään sellaista, mitä tavallisesta läppäristä ei olisi löytynyt jo pitkään. Sähköisessäkin paperissa juju on siinä, että kukaan ei ole onnistunut kehittämään kohtuuhintaista akkua, joka kestäisi sähkökirjassa tarpeeksi kauan.
Sähkökirjan läpimurrossa on kyse yksinomaan siitä, että kustantajat ja lukijat saadaan viimeinkin uskomaan siihen. Amazonin Kindle raivasi tietä, mutta nyt näyttää siltä, että Applen hypetetty iPad saattaa olla se laite, jonka avulla sähkökirja tekee läpimurron globaaleille massamarkkinoille. Isot amerikkalaiset kustantajat on otettu heti alussa hankkeeseen mukaan, ja muu maailma seuraa perässä.
Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että laitteena iPad ei ole tekninen harppaus vaan jotain jo kehitettyjen laitteiden väliltä. Ja vaikka moni yritys tuo markkinoille iPadia kehittyneempiä laitteita, Applen gloriaa niillä ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Svetogorsk, toukokuu 2022