Savulohipastan, joka on mainio pikaruoka melkein minä vuodenaikana hyvänsä, perusongelma on raskaus. Savulohi itsessään
on jo tuhdin makuista ja rasvaista ja vielä päälle kun lorauttaa kermaa, suu
huutaa hapokkuutta vastapainoksi. Sitruunahappo juoksettaa kerman, joten apua
kannattaa lähteä etsimään toisaalta. Hapokas valkoviini on yksi vastaus, ja
creme fraichessa on terävyyttä siinäkin.
Tässä reseptissä savulohen kaveriksi laitetaan herneitä,
parhaaseen aikaan vuodesta tuoreita mutta muulloin pakasteherneetkin käyvät. Ja
yrttejä kans.
300 g kuivapastaa (penneä, tagliatellea tms.)
2 dl hapolasta valkoviiniä (soave, pinot grigio)
2 dl creme fraichea
300 g lämminsavulohta haarukalla riivittynä
ruohosipulia, silopersiljaa, timjamia
suolaa ja pippuria
Kaada viini kattilaan ja keitä sitä kokoon kymmenisen
minuuttia. Nosta levyltä ja sekoita joukkoon creme fraiche.
Keitä sillä väliin pasta ja lisää keittoajan lopussa sekaan
herneet (tuoreet 2 minuuttia ennen oletettua valmistumisaikaa, pakasteherneet 5
minuuttia ennen). Kun pasta on al dente, siivilöi keitinvesi pois ja palauta
pasta kattilaan.
Sekoita joukkoon valkkari-creme fraiche, sitten yrtit ja sen
jälkeen savulohi. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti