Ruoka on Suomessa kallista, siitä kukaan ei ole eri mieltä. Mutta Suomessakin on mahdollista tehdä halpaa ja hyvää ruokaa, kuten tätä porkkanakeittoa.
Ostin kaksi kiloa kotimaisia porkkanoita 1,50 eurolla. Jos käytän ne kaikki tähän keittoon ja säädän muita raaka-aineita sen mukaan, noista puolestatoista eurosta ja muihin aineksiin avokätisesti laskettavasta toisesta mokomasta syntyy 12 annosta keittoa. Kun kolme euroa jakaa kahdellatoista, annoksen hinnaksi tulee 25 senttiä. Ei ole paljon hyvästä ruoasta.
Mutta tässä vain kolmelle tai neljälle.
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1/2 kg porkkanoita, kuorittuna ja
ohuina viipaleina
1/2 l kanalientä
1 rkl hunajaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl maustepippuria
Tarjoiluun
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl pannulla paahdettuja kuminansiemeniä
morttelissa murskattuna
Sulata voi kattilassa ja hauduta sipulihake siinä pehmeäksi. Lisää porkkanat ja sekoittele hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
(Paahda sillä välin kuumalla pannulla kuminansiemeniä ja murskaa ne sitten huhmareessa.)
Nosta kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Purista sitruunanpuolikkaasta mehu ja sekoita se keittoon. Sekoita joukkoon myös hunaja ja mausta maustepippurilla.
Annostele keitto kulhoihin lusikoi sen päälle jogurtti ja ripottele kaiken ylle kuminaa.
Juha Virkki kirjoittaa kirjoista, kustantamisesta, musiikista ja ruoasta. Lukee, kuuntelee ja syö ja yrittää löytää aikaa ajatella, mitä, missä ja miksi on lukenut, kuullut ja syönyt.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Jyväskylä on asukaslukuunsa suhteutettuna Suomen huonoin ravintolakaupunki. Meillä on yksi laadukas mutta hieman tylsä, fiini ja tyyri...
-
Kypärämäen kirjasto in memoriam. Eilen sitten käytännössä varmistui, että lähikirjastomme Kypärämäen pienkirjasto suljetaan. Päätös ei t...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti