© Juha Virkki |
Intialaisesta voikanasta on varmaan
satoja erilaisia reseptejä, mutta kaikissa perusideana on
mausteiseksi marinoidun kanan, hapokkaan tomaatin ja lempeän kerman
(tai tässä kokeilussa jogurtin) liitto. Useimmat ohjeista ovat
mutkikkaita ja vaativat intialaisen perusmaustevalikoiman (minulla
aina parasta ennen -päivä on vähintään puoli vuosikymmentä
sitten), mutta tässä olen
oikonut siltä osin kuin en ole arvioinut sen vaikuttavan lopputulokseen. (Puolet jogurtista voi laittaa jo marinadiin, jos näin sen haluaa.)
Nimestä huolimatta tähän tulee vain
nimeksi voita (ellei viimeistä voitelua lasketa, monissa resepteissä sitä ei edes tehdä).
½ kg broileria suikaleina
1 limetin mehu
1 rkl raastettua inkivääriä (tai
inkivääritahnaa)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl suolaa
kuivattua chiliä hiutaleina tai
jauheena maun mukaan
Laita ainekset pakastepussiin,
puristele mausteet tasaisesti broilerin sekaan ja laita vähintään
kolmeksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Kahden tunnin ja vartin jälkeen
kastikkeen kimppuun:
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl voita ja 2 rkl öljyä
2 tl garam masalaa
2 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä
1 tölkki paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
2 dl partajogurttia (tai kermaa)
suolaa ja pippuria
50 g sulatettua voita
Hienonna sipulit ja kuullota ne
voi-öljyseoksesssa pannulla. Lisää mausteet ja hauduta sekoitellen
viitisen minuuttia.
Kaiva kanat marinadissa jääkaapista,
lisää pannulle ja ruskista sekoittaen.
Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja
lusikallinen sokeria, sekoita ja keitä reilusti kokoon (vartin
verran).
Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta
maistellen suolalla ja pippurilla.
Sulata voi mikrossa kupissa ja kaada
varovasti kastikkeen päälle niin, että sakka jää kupin pohjalle.
Tarjoa riisin tai naanin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti