![]() |
Munakasmuffini © Juha Virkki |
Muffinit ovat tässä muodossa amerikkalainen keksintö 1800-luvulta (englantilainen muffini on eri asia). Muna-pekonikombon muuntaminen muffiniksi on nerokas idea siksi, että munakas on kuohkea ja kerrankin myös keliaakikko voi ilman vatsanväänteitä syödä muffineja. Ohjeesta syntyy 12 muffinia.
10 munaa
1/2 dl kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl dijon-sinappia
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
noin 200 g pekonia
Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon mausteet, sinappi ja ruohosipuli (säästä vähän koristeluun).
Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi. Asettele viipaleet ristiin muffinivuoan pohjalle. (Paista pannulla pari viipaletta koristeeksi – minulla tähän pekonia ei riittänyt).
Jaa munakasmassa pekonien päälle muffinivuokiin (älä laita liian täyteen, sillä uunissa nämäkin muffinit turpoavat).
Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä (suosittelen) tai kylmänä ja koristele ruohosipulilla ja rapealla pekonilla (kuvan annokseen ei riittänyt).
Kirjassa kumppaniksi suositellaan costaricalaista honey-käsiteltyä kahvia, mutta toimii myös englantilaisen aamiaisteen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti