sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Herne-chorizokeitto ja uppomuna


© Juha Virkki
Tästä tuli varsin hyvää. Kantava idea on olla keittämättä uppomunaa liian kauan, jotta se hajoaa keittoon suurukseksi/mausteeksi. Resepti on lainattu/muokattu sen ensimmäisen gastropubin The Eaglen keittokirjasta ja juuret juontavat Portugaliin. (Neljälle)

iso sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kourallinen silopersiljaa
150 g chorizoa viipaloituna (mulla oli Lidlistä)
600 g sulatettuja pakasteherneitä
1 l lihalientä (vesikin käy)
4 munaa
mustapippuria

Holauta öljyä kasariin ja kuullota siinä sipulihakkelus, lisää sitten valkosipuli ja persilja. Sekoittele hetki.
Lisää chorizot, herneet ja lihaliemi. Keittele miedolla lämmöllä vartin verran.
Ota kauhalla keitosta parin desin verran herneitä ja surauta ne sauvasekoittimella tms. tohjoksi ja sekoita takaisin keittoon (tämä suurustaa sopan). Mausta mustapippurilla (ja suolalla, jos tarvitsee, chorizosta irtoaa suolaa mukavasti).
Tee uppomuna jokaiselle ruokailijalle (googlaa, ellet tiedä miten), mutta muista jättää keltualinen juoksevaksi (valmistusaika max. 3 min.). Kauho soppaa lauteselle ja uppomuna päälle.

Slurp.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Svetogorsk, toukokuu 2022